Meillä vietettiin hiljainen loppuviikko. Rini on ollut kipeänä, joten päätettiin treenaamiset jättää tauolle ja keskittyä kotona olemiseen ja lenkkeilyyn.

Aino ja Malla tulivat Joensuuhun perjantaina, joten meillä ei kovin tylsää ole ollut, vaikka jonkinlaista hiljaiseloa ollaan pidettykin. Lauantaiaamuna käytiin isolla porukalla ostoksilla, Rini pääsi ensimmäistä kertaa mukaan eläinkauppaan. Sielläpä olikin paljon ihmeteltävää! Riniä ihasteltiin kovasti, neitokainen suostui mieluusti rapsuteltavaksi, vaikka tutkimista ja ihania tuoksuja oli mielin määrin. Rini sai kaupasta vähän purtavaa sekä pari uutta lelua: Rini valitsi itselleen uuden vinkulelun, joka on hyvin kummallisenvärisen sammakon ja hämähäkin risteytys (ilmeisesti?) Lelu kastettiin Mannerheimiksi. Mari osti Rinille vielä pehmolelukoiran, joka sai nimen Kekkonen (taisimme nimenantotilaisuuden aikaan olla hyvin isänmaallisia). Lelujen lisäksi ostin Rinille valjaat, jotka ovatkin olleet meillä viikonloppuna ahkerassa käytössä. Rini liikkuu valjaissa tosi hyvin, neiti ei ole vielä oikein sisäistänyt sitä, että niissäkin voi juosta :)

Eläinkaupan lisäksi käytiin huonekaluliikkeessä, josta ostimme uuden lipaston olohuoneeseen. Heräteostoksena mukaan lähti vielä uusi matto. Ruokakaupassa käynnin jälkeen automatka oli tehty, kotona Rini olisi mielellään auttanut lipaston kokoamisessa, mutta neiti oli - ikävä kyllä - enemmän tiellä kuin avuksi häärätessään milloin minkäkin osan päällä. Rini loukkaantui kovasti, kun käskin sitä siirtymään vähän sivummalle. Kummasti se oli taas edessä häärimässä viiden minuutin kuluttua :)

Illalla saimme yövieraita, kun Aino ja Malla tulivat meille. Rini piristyi kummasti, kun Malla tuli kakaraa leikittämään. Leikkiä häiritsivät vain keittiöstä tulevat ihanat tuoksut, joita sitten molemmat olivat vähän väliä vahtaamassa. Järjestelimme Ainon kanssa olohuoneen uuteen uskoon, nyt meillä on oikein kotoisan ja leppoisan oloinen olohuone. Miun huone piti myös järjestellä uudelleen, mutta huone on niin hankalan mallinen, että se osoittautui haasteelliseksi. Yritän itse ideoida järjestystä uudelleen, jahka jaksan.

Tänään olimme Ainon kanssa Tanskandoggi ry:n järjestämällä luonnetestiluennolla, jossa Lea Kilpeläinen - joka mm. on meidän hakuryhmän vetäjä - oli kertoilemassa luonnetestistä. Testi aukeni ihan eri tavalla, kun kävi kuuntelemassa, mitä se pitää sisällään, mitä eri osa-alueissa mitataan ja kuinka moninaisilla eri tavoilla koira voi niissä toimia. Kävin pari vuotta sitten katsomassa luonnetestiä käytännössä, mutta silloin koiraharrastusmaailma oli vielä niin vieras, etteivät eri osa-alueiden varsinaiset tarkoitukset vielä kunnolla auenneet. Kirjoittelin luennolta kiitettävästi muistiinpanoja, laittelen ne vielä tänne ylös, kunhan ehdin.

Luennon myötä ryhdyin sitten tietysti itse miettimään, milloin meidän neitokainen kiikutetaan luonnetestituomarien arvioitavaksi - sitäkin enemmän oli mielenkiintoista pohtia, mitä kuvittelisin Rinin testistä saavan. Pahahan sitä on etukäteen sanoa, mutta saahan sitä mietiskellä. En varmaan vie Riniä luonnetestiin vielä loppuvuodesta, vaan annan kehittyä rauhassa ja vien sitten, kun neiti tuntuu siihen valmiilta. Alustavasti olin miettinyt vieväni Rinin testiin vuoden päästä keväällä, mutta sen näkee sitten.

Huomenna Aino ja Malla suuntaavat takaisin Jyväskylään - ja me ollaan lähdössä mukaan!