Tänään sain jopa viimein aikaiseksi treenata sitä ruutua taas. Meillä sattui olemaan puolentoista litran limsapulloja oikein sopiva määrä, joten tein niistä merkkitötsät ja rakentelin ruudun käytävän päähän olohuoneen puolelle. Rini oli hyvin kiinnostunut hommasta, kun se näki, että siihen tulevat liittymään myös frolicit.

Ihan ennen koko harjoituksen aloitusta piti kaivaa tokokokeiden sääntökirja esiin, jotta pystyi tarkistamaan, miten koiran tulee liike suorittaa. Lähinnä hain siis sitä tietoa, että pitikö koiran mennä maahan vai jäädä seisomaan ruutuun mentyään. Muistelin oikein, että maahan piti mennä. Jätin namin ruudun keskelle (meidän ruutu tosin olohuoneen sisustuksesta johtuen oli pienempi kuin 3x3m, mutta aattelin, että jos Rini menee sinne ongelmitta, niin kyllä se menee siihen isompaankin. Pitää ulkona kokeilla oikean kokoisena sitten, kunhan taas kynnelle kykenee. Alustan jätin pois sitten ihan suoraan, sisällä kun näkee ihan hyvin, että nami on siinä lattialla. Ulos voisi miettiä selvyyden vuoksi sen alustan ottavansa ensi alkuun, varsinkin, kun on lunta maassa...

Menin käytävän toiseen päähän Rinin kanssa (kunnianhimoinen aloitus, eikö?) ja lähetin ruutuun. Rini lähti ihan itsenäisesti ja innokkaasti ruutuun namia syömään. Käskin maahan, ja neiti meni. Upeaa! Naksuttelin merkiksi oikeasta suorituksesta ja kävin palkkaamassa, ja otettiin heti perään uusiksi.

Sitten tuli se ensimmäinen problemo, kiitos miun yli-innokkaitten sormien (liekö yliaktiivisuus merkki vieroitusoireista, kun panacod pääsi loppumaan, enkä ole sitä siis pariin päivään nyt syönyt). Menin naksauttamaan heti, kun Rini pääsi ruutuun ja alkoi mutustaa namiaan. Siitäkös Rini hämmentyi. Se oli jo puoliksi ulkona ruudusta, kun pääsin korjaamaan, ja ei auttanut kuin ryhtyä uudestaan töihin. Lähetin ruutuun toisesta kulmasta, tällä kertaa olin olohuoneessa itsekin, jotta olisin vähän lähempänä korjaamassa, jos neiti olisi uudestaan lähdössä liikenteeseen.

Noh, hyvin äkkiä paljastui, että se lähtö ruudusta johtui mun mokasta - jätin sen naksautuksen pois itse ruutuun menosta (sinänsä idioottia naksauttaa alun perinkään, kun se palkkahan on siellä ruudussa jo), käskin vaan maahan, ja homma toimi niin kuin pitikin. Tehtiin pari ruutuun menoa lyhyellä matkalla ja Rini teki kaikki oikein.

Loppuun laitoin taas vähän haastetta peliin ja otin lisää välimatkaa. Tällä kertaa se toimi älyttömän hyvin niin, että ensin käsken ruutuun, Rini saa syödä namin, sitten käsken sen maahan, naksautan ja menen palkkaamaan. Fiksu tyttö se on, harmi vaan, kun itse on niin tyhmä!

Laitoin Joulupukille tänään postia ja ilmoittelin, että sellainen Tie tottelevaisuusvalioksi -kirja olisi oikein oivallinen apu meidän tokouralle. Pitää muistaa olla kiltti, niin josko sen saisi :)