Olin eilen laiska, enkä jaksanut enää tulla päivittelemään.

Rini kävi eilen ottamassa eläintohtori Kivuttomalla hiukan myöhässä olleet yksivuotisrokotuksensa. Rini tiesi kyllä, että johonkin jännään paikkaan ollaan menossa, kun into piukeana piti oikein kiskoa eteenpäin. Ja tietenkään ei ollut korvia mun käyttäytymispyynnöille. Eläinlääkärillä oli pari muutakin koiraa, jotka olisi tietysti pitänyt saada moikata. Alkuun neiti oli vähän levoton, mutta kun lähdimme ilmoittautumisen jälkeen vielä vähäksi aikaa ulos rauhoittumaan, niin sitten homma sujui jo suunnilleen niin kuin pitikin.

Reipas tyttöhän tuo meidän neiti oli. Kyllä se ilmeisesti viime kerrasta (josta on muuten aikaa) muisti, että täällä aina pistellään, kun Rini meinasi ensin vähän arastella pöydälle nostelemisen jälkeen. Neiti reipastui huomattavasti, kun eläinlääkäri antoi vähän herkkuja. Voi tuota miun ahnetta pikkuporsasta...

Rokotuspiikit Rini antoi laittaa nätisti, niin nopea meidän eläinlääkäri oli, etten itsekään tajunnut rokotuksien laitosta mitään ennen kuin ne oli jo laitettu. Lääkäri kehui Riniä reippaaksi tytöksi, kun neiti antoi tarkistaa korvat ja hampaat kiltisti. Sydänäänet olivat myös ok, eikä eläinlääkäri muutenkaan huomauttanut mistään. Rini painoi vaa'an mukaan tasan 19 kg.

Samaisen tarkastuksen yhteydessä Riniltä tyhjennettiin anaalirauhaset, neiti antoi nätisti kopeloida itseään.  Ilmeisesti rauhaset olivat kuitenkin melko puhtaat, jotain pientä siellä kuulemma oli ollut, mutta ei mitään sen kummempaa. Ilmeisesti pahan hengityksen arvoitukseen ei löytynyt vieläkään mitään selkeää syytä. Rinin hengitys haisee vieläkin aika kaamealle, tosin pistän sen nyt sitten edelleen sen Royal Caninin junioriruuan piikkiin. En tiedä, mikä siinä on, mutta kun ruoka on pieninä nappuloina, hengitys vaan alkaa haista. Isompien nappuloiden kanssa ei ole mitään ongelmaa, kyllähän se hengitys haisee silloinkin, mutta ei läheskään niin pahalle. Liekö tuo ruuan raekoko vaikuttaisi jotenkin ratkaisevalla tavalla syljeneritykseen ja se haju tulisi jostain sieltä... Omasta mielestäni liotan ruuan muutenkin ihan samalla tavalla, joten ongelman ei pitäisi johtua siitä. Noh, oli syy mikä oli, syötän nyt Rinille Royal Caninin aikuisruokaa, jossa on iso nappula. Tuota ruokaa neiti saakin nyt syödä jonkin aikaa, kun ostin pitkästä aikaa ison säkin (18 kg). Meni vaan hermot niiden pienien säkkien kanssa, kun koko ajan sai olla ostamassa sitä ruokaa lisää...

Tänään - itse asiassa ihan kohtapuoliin - lähdemme Marin ja Wallun kanssa koirapuistoon koiria riehuttamaan. Ajattelin ottaa kameran mukaan, joten kenties saisi uutta kuvamateriaaliakin. En tosin elättele liikoja toiveita, kun sää on mitä on. Kävimme muuten Rinin kanssa aamulla viimeisen kolmen viikon liikkumisen huomioon ottaen pitkällä aamulenkillä. Jalka on vieläkin aika pahana, mutta venyttelyistä on selvästi apua. Pitäisi vaan äkkiä saada kuntoa sen verran kohennettua, että pääsisi sinne möllitokoon parin viikon päästä. Ja olisihan sinne koulun penkillekin ihan kiva päästä jo hiljalleen.

Aino ja Miina ovat näillä näkymin tulossa sekä möllitokoon että Joensuun tokokokeeseen meidän kanssa.