Tulipa sekin tänään todettua.

Oon huomannu, että nyt näiden parin toimettoman viikon aikana Rinin vahtiminen on voimistunut huomattavasti. Käytävän äänet herättää sen huomion herkemmin, joskus Rini vastaa ääniin murisemalla, mutta antaa kuitenkin olla. Voihan se tietysti johtua myös siitä, että neiti on aikuistumassa, mutta varmasti on osansa tällä toimettomuudellakin.

Tänään Rini kävi Marin kanssa lenkillä. Wallu-raukka yrittää vielä toipua leikkauksesta ja on ihan pipi. Ruoka ei kuulemma oikein maistu eikä vesikään. Jos ei huomiseen mennessä saa ruokaa tai vettä kunnolla alas, niin sitten reppana joutuu tiputukseen. Mie sanoin jo Marille, että sen pitää käskeä Wallua meidän puolesta nyt ryhdistäytymään ja tekemään jotain sen parantumisen eteen. Saisi nyt reppana ryhtyä syömään ja juomaan.

Rini tuli porukoille lenkin jälkeen, mie olin menny sinne aiemmin kylpemään. Vähän ennen lähtöä Elisan kaveri Tia tuli käymään. Siitäkös Rini vasta nosti puhinat pystyyn! Kuulin sisälle, kun koira huusi kovaan ääneen vahtihaukkuaan, ryntäsin ikkunaan katsomaan, että eikai tuo ole Rini, mutta kyllä se vain oli. Luulin ensin, että se puhisi kypärälle, mutta murina ja vieraan ympärillä pyöriminen jatkuivat, vaikka kypärä lähtikin. Mun piti mennä sitten väliin korjaamaan tilannetta. Neuvoin Tian menemään kyykkyyn ja ojentamaan kädet, Rini tuli mun kanssa katsomaan, että ei tässä ole mitään puhisemista, tämä ihminen on ok. Kun Tia antoi Rinille vielä vatun, niin jo rupesi homma toimimaan.

Uusi vahtikohtaus alkoi, kun mummo tuli takapihalle. Rini alkoi taas puhista ja murista, katsoi, että kuka ihmeen mummeli tuolla on outo takki päällä. Mummo tietysti meni puhisemaan leikillään takaisin, joten kohtaus ei siitä helpottanut. Mummo oli käynyt Riniä moikkaamassa hetki aiemmin, joten tietysti oletti, että Rini muuten vaan puhisee silleen. Heti, kun mummo puhui normaalilla äänellä, Rini meni häntä heiluen kerjäämään rapsutuksia. Että silleen...

Rini kävi hakemassa kepin, jota sille oli heitelty jo aiemmin, tarjosi sitä mulle heitettäväksi. Mie sanoin Rinille, että menisi tyttöjen kanssa leikkimään hetkeksi ennen lähtöä. Tia olisi innoissaan rapsutellut Riniä, en tiedä sitten, johtuiko se kepistä vai siitä, ettei Tia vieläkään ollut Rinin mielestä täysin ok, mutta neiti murisi vieläkin. Murinasta huolimatta häntä heilui koko ajan. Kun Rini pääsi mun lähelle, murina lakkasi. Ota sitten selvää, mikä kohtaus se oli...

Aino tulee meille kohta Miinan ja Mion kanssa, pitäisi lähteä kentälle treenaamaan. Mulla tulee olemaan tuskainen matka, mutta pakko on päästä jotain tekemään Rinin kanssa.