En nyt toisaalta enää mene niin varmaan sanomaan, että kyse on varsinaisesti alamäestä. Elli sai ylipuhuttua :)

Eilen oltiin hakuilemassa melkein kuukauden tauon jälkeen (torstain treeniä ei lasketa, kun sillon oltiin keskenään ilman varsinaista vetäjää). Liekö helteestä johtunut, ettei koiria ollut kuin kuusi, siihen lisänä vetäjän koira. Metsässä oli vähän viileämpää, mutta ilma seisoi paikallaan, joten oli vähän tukalat oltavat. Iltaa kohti mentäessä myös itikka- ja mäkäräisparvet löysivät meidän pienen treeniseurueen, ja sen jälkeen niiltä ei rauhaa saanutkaan.

Perun puheeni siitä, että tuon eläimen malttamattomuushuutoininä olisi lakannut. Se aloitti sen taas. Helle tietysti on varmaan nostanut sen kierroksia, sitten kun Rini näki, että metsässä ollaan, niin se tiesi varmasti, mitä oltiin sinne tultu tekemään. Ja taas olisi kaikki pitänyt saada just nyt heti tällä sekunnilla.

Me päätettiin pistää haastetta lisää peliin ja kokeilla yliheittoa niin, että koira lähetettäisiin ensin tyhjälle maalimiehelle. Ensin lähti siis kaksi maalimiestä, Rini näki, että metsään lähti kaksi, vein sen pois. Sillä aikaa toinen maalimiehistä tulikin pois metsästä siihen keskilinjalle. Tultiin takaisin, mutta mulla oli vähän sellainen tunne, ettei Riniä ihan niin vaan huijattaisi niitten maalimiesten kanssa. Varsinkin, kun Elli oli ollu se meidän tyhjä maalimies: Rini näki Ellin siinä keskilinjalla, ennen kuin ehdin sitä lähettää mihinkään. Lähetys metsään onnistui tosi hyvin, mutta sitten Rini sai joko vainun siitä toiselle puolelle menneestä maalimiehestä tai sitten se vaan tajusi, ettei Elli siellä toisella puolella ollut. Joka tapauksessa koira teki ison kaaren ja sinkaisi suoraan toiselle puolelle. Ja siinä vaiheessa kun tajusin koiraa huutaa takaisin, se oli jo löytänyt sen toisen maalimiehen ja oli puolimatkassa tuomassa mulle rullaa.

Rullan luovutus sujui ongelmitta, samoin sivulletulo, mistä olin tosi yllättynyt. Neiti lähti ekalle näytölle niin vauhdilla, etten ehtinyt edes sanoa "näytä". Rini tuli taas sivulle palkkansa syötyään tosi hienosti, jätin koiran maalimiehelle ja palasin keskilinjalle.

Toiselle puolelle oli sillä aikaa mennyt toinen maalimies, ja kaikki oli valmiina. Nimen kuultuaan koira sinkaisi mua kohti, yritin ohjata isoin elein koiraa jatkamaan toiselle puolelle käskyn kera. Rini oli ensin lähdössä, muttei sitten lähtenytkään. Toisesta lähetyksestä neiti lähti metsään, löysi maalimiehen, toi rullan ja tällä kertaa malttoi jopa odottaa näytä-käskyä. Näytölle lähdettäessä neiti oli ensin jäämässä mua odottamaan, mutta sinkaisi sitten matkaan, kun muisti, että kenellä ne nakit on.

Kolmannelle maalimiehelle yritettiin sitä samaa: että josko se koira nyt lähtisi yliheittona sillekin toiselle puolelle. Menestys oli yhtä huono, Rini ei suostunut lähtemään, jouduin sen pari kertaa lähettämään uudelleen. Lopulta Rini sitten ihan selvästi näki maalimiehen puun takana pressun alla ja lähti vasta sitten.

Ongelmana oli siis, että nyt ollaan nähtävästi tehty liikaa näkölähtöjä: koira ei suostu lähtemään etsimään kunnolla, jos ei ole nähnyt, että metsään menee ihmisiä. Jatkossa onkin siis tarkoitus tehdä sellaisia harjoituksia, että maalimiehet menevät ihan tallatun alueen takareunoille, jotta koira joutuu tekemään pitkiä pistoja heidät löytääkseen. Samalla pitäisi varmistaa koiran varmuutta siitä, että kyllä siellä metsässä ihmisiä on, vaikkei niiden näkisi sinne menevän.

Positiivistakin palautetta tosin saatiin. Maalimies sanoi, että Rini kuulemma etsii ihan luonnostaan rullaa maan tasalta, joten ei varmaan pitkään mene, kun voitaisiin aloittaa harjoitukset kiintorullalla. Siinäpä sitä jotain jo olisikin. Onneksi koreografia on näköjään ajettu hyvin koiran päähän, joten siinä ei ollut ongelmia. Luovutus sujuu hyvin myös namipalkalla, sivulle tulossa ei ongelmia. Ja sen, että ollaan tehty paljon pistoja näkölähdöillä, oon tiennytkin, oon itse asiassa miettiny, että miten pitkään me niitä aiotaan tehdä. Nyt niille ilmeisesti sitten tulee loppu viimeinkin.

Illalla olisi taas hyvät tavat -kurssin treenit, niihin ollaan menossa, joten lisää päivitystä tiedossa vielä tämän illan aikana.