Rini näytti niin syyttävältä, kun tulin töistä kotiin, menin tunnin päikkäreille kymmentä vaille kaksi, ja nousin ylös kymmenen yli kuusi. Joo-o, voisihan sitä joskus miettiä, että pitäisikö öisin nukkua enemmän kuin kaksi ja puoli tuntia. Netti on vaan paha juttu. Ja kirjoittaminen harrastuksena. Tai ylipäätään tietokone.

Noh, päätin korvata laiminlyönnin Rinille tokoilutreenillä.

Aloitimme treenin paikkamakuusta. Sain eilen vinkin, että koiraa ei kannata innostaa patukalla ennen paikkamakuuseen ryhtymistä, jotta siitä paikallaolosta tulisi mahdollisimman rauhallinen. En siis nostattanut viettejä tai mitään, käskin vaan sivulta maahan ja lähdin tallustamaan. Rini pysyi tosi hyvin paikallaan siihen saakka, kunnes tulin itse siihen sivulle ja olin ryhtymässä palkkaamaan. Käsi meni taskuun, koira katsoi, että jes, palkka tulossa, ja nousi istumaan. Ollaan siis yritetty unohtaa toi istumaan nouseminen liikkeistä kokonaan. Tuo nyt oli ihan puhtaasti mun oma moka (mikä järki tunkea käsi makkarataskuun...), käskin Rinin uudestaan maahan, kävelin vähän matkan päähän seisomaan hetkeksi, tulin takaisin ja palkkasin.

Ajattelin ottaa vähän erilaisen treenin tänään. Mulla oli mukana rulla, jolla me ollaan harjoiteltu noutoa (noutoa haun merkeissä, ei tokoliikkeenä). Jätin Rinin paikalleen istumaan, kävelin jonkun matkan päähän, jätin rullan maahan, kävelin takaisin koiran luo ja lähetin hakemaan. Rini lähti tosi hyvin, nappasi rullan ja toi sen suoraan luokse, otin tosin ekaan noutoon muutaman askeleen Rinille avuksi, että se lähtisi tuomaan rullaa mua kohti. Mie en käsitä, miten se nyt on ihan yhtäkkiä tajunnu, että se rulla pitää tuoda mulle, kun se aiemmin ei olisi tuonut sitä mistään hinnasta. Johtuisiko siitä, että oon riehuttanu sitä sen rullan kanssa sitten heti palkaksi, ja se on Rinin mielestä niin kivaa, että sen tuominen on kannattavaa...? Tiedä häntä.
Kun niin hyvin meni, otin vielä toisen harjoituksen. Tämä oli sitten se harjoitus, joka meni pahasti pieleen - taas oli mun oma moka. Vein rullan liian kauas, Rini lähti paikalta tulemaan mua kohti, käskin istua, Rini meni maahan, käskin istua käsiavun kanssa, Rini nousi seisomaan, käskin taas istua, Rini meni maahan, käskin istua, Rini ryömi eteenpäin... Taitaa meidän kaukokäskyt tarvita vielä vähän hiomista :) (siis me ei olla harjoiteltu mitään kaukokäskyjä vielä). Homma alkoi toimia vasta sitten, kun pääsin koiran luo, otin sen mukaan ja vein sinne, minne olin aiemmin jättänyt. Lähetin Rinin hakemaan rullaa, Rini lähti vähän epävarmasti minuun pälyillen, kävi puolessavälin matkaa ja tuli takaisin. Kyllä se tiesi, että sen jotain piti tehdä, kun se oli heti lähdössä uudestaan hakemaan. Otin kuitenkin koiran haltuun, käveltiin puoleen väliin ja kokeilin lähetystä uudelleen. Nyt Rini näki jo rullan maassa, lähti innokkaasti hakemaan, otti sen mukaan ja toi mulle. Ja taas reviteltiin :)
Kolmas kerta oli pakko kokeilla, ettei liikkeestä jäisi pahaa makua suuhun. Jätin rullan tällä kertaa melko lähelle, menin takaisin Rinin luo ja lähetin hakemaan. Tosi hyvä lähtö, istualtaan luovutusta vaille täydellinen suoritus mun silmään. Jätimme noutoharjoitukset siihen tältä erää.

Seuraavaksi kokeilin seuraamista. Seuraaminen ei tänään oikein sujunut, liekö johtunut siitä, että taisin taas vilkuilla koiraa liikaa, tiedä häntä. Liike parani hiukan, kun aloin taas vähän enemmän tuijottaa eteenpäin ja juttelin koiralle. Otettiin kaksi täyskäännöstä, käännökset molempiin suuntiin, kaksi pysähdystä ja nopeuden vaihto - kaikki sullottuna melko pienelle matkalle. Nyt tuntui, että Rini keskittyi käännöksiin ja pysähtymisiin, samoin nopeuden vaihtoon huomattavasti paremmin. Tänään sitten taas se seuraamispaikka oli vähän hakusessa, kun Rini vähän jätätti.

Maahanmenoa kokeiltiin vielä silleen, että käveltiin jonkin matkaa, annoin käsiavun, käskin maahan ja palkkasin saman tien. Tehtiinköhän me kolme vai neljä toistoa, kenties viisi, kaikki meni tosi kivasti. Ollaan aika täysipainoisesti treenattu tuota maahanmenoa viime aikoina, istuminen taitaa olla aika huonolla mallilla... Pitäisi varmaan istuttaakin koiraa joskus.

Luoksetuloa harjoiteltiin kaksi kertaa. Ekalla kerralla Rini tuli tosi hyvin, hidasti vauhtia pari metriä ennen kun pääsi mun eteen. Toisella kertaa lähtö oli vähän vaisu, mutta muuttui oikein innokkaaksi, kun nappasin patukan taskusta. Mulla on sormet ja kädet huomenna taas ihan mustelmilla, kun Rinin hampaat napsahtaa aina mun käteen sen patukan sijasta...

Ihan lopuksi leikittiin sitten kunnolla. Olin liikkeiden välillä revitellyt taas rullan kanssa, mutta loppuleikkinä heittelin sitten vuoron perään rullaa ja motskupatskua johonkin suuntaan, pyysin tuomaan ja heitin toisen toisaalle. Rini taisi tykätä leikistä :) Ei sitä kiinnostanut yhtään, vaikka ihan meidän vierestä meni toinen koira. Siinä mielessä tuo amiksen parkkipaikka on hyvä paikka treenata: tuo Peltolantie on kuitenkin kohtuullisen vilkas, siitä on koko ajan joku kulkemassa, joten samalla saadaan treeneihin vähän häiriötä. Rini keskittyi tänäänkin tosi hienosti. Nyt varmaan pidämme vähän taukoa treeneissä, Rini oli vähän sen oloinen, että edellisestä kohtuupitkästä treenistä oli liian lyhyt aika. Ehkä me käydään jotain yksittäistä liikettä harjoittelemassa, tai jos useampaa otetaan, niin pitää treeni tiivistää tosi lyhyeen.