Onkohan meidän hakuilussa vielä ollutkaan mitään muuta kuin riemujuhlaa? Upea kehittymisputki senkun jatkuu.

Muutaman noutoharjoituskerran jälkeen ajattelin, että voitaisiinhan me huvikseen kokeilla, miten se homma toimii. Riniltähän ei puutu intoa mennä maalimiehelle, mutta ainakin kentällä se into tulla takaisin mun luo oli vähän vaisua. Kertoilin samat jutut meidän vetäjälle, joka sanoi, että kokeillaan kerran tiepohjalla rullan hakua, ja katsotaan, mitä tapahtuu.

Lähetin Rini hakemaan rullaa, ja Rinillä oli selvä visio siitä, mitä piti tehdä. Rini haki rullan, lähti tulemaan takaisin, mutta päättikin sitten, että maalimiehellä oli paljon kivempaa kuin mamman luona, joten meni takaisin. Onneksi meidän maalimies oli tosi kokenut, joten osasi olla mahdollisimman passiivinen, minkä ansiosta sain Rinin lopulta tulemaan luokse rullan tuontiin. Sain rullan melko sujuvasti, pyysin sivulle ja lähetin näytölle. Näyttö oli varma ja vauhdikas.

Tänään meillä oli monipuolinen maasto: toinen puolisko oli vähän harvempaa metsähakkuualuetta ja loivasti ylöspäin nousevaa. Toinen puolisko oli tosi tiheää metsää. Meillä oli molemmilla puolilla kaksi pressuista rakenneltua umpipiiloa (pressu viritelty puiden ympärille niin, että sinne sisälle jäi tarpeeksi tilaa maalimiehelle). Rinin ensimmäinen maalimies meni harvemmalle puolelle pressun taakse piiloon. Tehtiin näkölähtönä, rullan tuomisessa olisi tarpeeksi haastetta, kun se on uusi juttu. Rini alkoi mulle urputtaa, kun se ei heti päässyt maalimiehen perään, ja maalimies vei hänen makkaransa ja rullansa. Odoteltiin hetki, lähetin hakemaan.
Lähtö oli tosi hyvä ja onnistunut, Rini teki yhtä energisesti, vauhdikkaasti ja täysillä kuin ennenkin. Maalimiestä piti vähän etsiä, ajoittain Rini kävi tosi kaukanakin piilosta, mutta osasi sitten korjata itse oikeaan suuntaan. Lopulta maalimies löytyi, ja kun maalimiehenä oli se sama, joka oli tiepohjalla ollut harjoittelemassa, Rini tietenkin muisti, että hei, tältä tyypiltä sai makkaraa - makkarat mulle heti! Hetken neiti arpoi siellä maalimiehen luona, että saisiko se nyt makkaraa vai ei, sitten lopulta muistui, että hänhän sai jo sen rullan ja se rulla piti viedä jonnekin. Mie lampsin samaan aikaan keskilinjaa pitkin, Rini lähti tuomaan hienosti mulle rullaansa - tuli jopa suoraan mun luo! Pyysin neidin sivulle, Rini tuli nätisti, lähdettiin näytölle ja taas mentiin. Rini jäi odottelemaan mua kesken matkan, kun vaikeassa maastossa oli melko hankala juosta kumppareilla ja kipeällä jalalla.

Toinen maalimies lähti sitten sille tiheälle puolelle, ja olin lähes varma, että tästä jutusta ei muuten sitten tule mitään. Rini jatkoi urputtamista, rauhoittui, kun maalimies katosi piiloon. Hetki taas odoteltiin, lähetin hakemaan. Rini löysi maalimiehen tosi nopeasti, muisti nyt, että makkaraa saa vasta, kun työt on tehty, ja lähti suoraan rullan kanssa mua kohti. Ja taas neiti toi sen mulle lähes käteen! Näyttökin oli ensimmäistä parempi, nyt Rini jatkoi suoraan maalimiehelle jäämättä välillä odottamaan mua, vaikka jäinkin vähän jälkeen.

En vieläkään osaa kuin hämmästellä, miten hienosti tuo treeni meni. Kentällä nouto on takkuillut sen luopumisen kanssa, mutta varsinaisissa treeneissä näytti siltä, kuin se ei olisi meillä ikinä ongelma ollutkaan. Kai se on se työ: se kun on vakava juttu :) Vähitellen tästä lähdetään vaikeuttamaan, joten ehkäpä ne meidän ongelmatkin sieltä alkavat tulla mukaan...

Kirjoittelen vielä lopuksi sihteerin kommentit meidän työskentelystä tänään:

Rullan tuontia tiepohjalla, ottaa rullan, palaa maalimiehelle, tuo kuitenkin hyvin. Näyttö ok. --> passiivinen maalimies, ei turhaa liikehdintää, jos koira palaa.

1. MM: näkölähtö, pressupiilo. Etsii innokkaasti, tuo rullan. Näytöllä palaa ohjaajaa vastaan. Oli jäänyt maalimiehelle odottelemaan makkaraa ennen rullan tuontia.

2. MM: lähtee innokkaasti, nopea löytö. Tuo rullan hienosti. Parempi näyttö, ei enää jää odottamaan ohjaajaa.

Jatko: hiljalleen vähennetään kehujen määrää.


Tuo koira menee ihan sekaisin ollessaan väsynyt. Elukka ei voi ruveta treenien jälkeen nukkumaan, vaan pitää saada touhuta. Kämppis tuli äsken kotiin, ja eikö Rini nosta kauhean haukkupuhinan pystyyn. Ei se koskaan muulloin tota tee...