Treenattiin tänään pitkästä aikaa vähäsen täällä Jyväskylässä. Otin treenit aamulla ja illalla (ei mitään erityisen pitkää treeniä, tosin), joissa kävin molemmissa suunnilleen kaikki alokasluokan liikkeet läpi.

Paikkamakuu meni kivasti, Rini pysyi paikallaan (en tosin ottanut kahden minuutin paikallaoloa, vaan menin takaisin, kun itsestä tuntui siltä, että aika riittää). Aamulla malttoi odottaa pyyntöä nousta istumaan, illalla ennakoi sitten sen istumisen. Kun aamulla harjoitus meni suorilta hyvin, en tehnyt kuin sen yhden toiston. Illalla tein sitten pari kertaa, yhden onnistumisen jälkeen tuli himo kokeilla vielä kerran, taas meni mönkään, ja toistoja tuli tyhmältä ohjaajalta vielä lisää. Lopetin onnistuneeseen yritykseen, toisen onnistumisen jälkeen tajusin sentään lopettaa.

Seuraaminen meni paremmin myös aamulla. Rini piti koko ajan kontaktia ja pysyi kivasti mukana, vaikka tein yhden pysähtymisen ja nopeutuksen. Käännökset on vielä aika ilmavia, ne vaatii harjoitusta vielä. Lähinnä se harjoittelu on tarkoitettu ohjaajalle itselleen, en vieläkään tajua viestittää koiralle, että kohta käännytään. Täyskäännös meni muuten hyvin, illalla Rini yritti kerran kovasti tulla väärälle puolelle, mutta korjasi sitten pienellä avustuksella.

Liikkeestä maahanmeno meni hyvin. Rini jäi liikkeestä maahan (reagoi käskyyn vielä aika nopeasti!) Ongelma oli illalla taas ennakoinnissa, otin tähänkin vähän toistoja, että jäisi se oikea toiminta mieleen paremmin. Aamulla ei siis ennakoinnin suhteen ollu mitään ongelmia.

Liikkeestä seisominen oli aamulla meillä vähän ongelmallinen. Rini yritti käsiavuista huolimatta mennä maahan, sain ihan kunnolla mennä eteen seisomaan käsiavun jälkeen, että neiti jäi seisomaan. Illalla seisomaanjäännissä ei tarvittu kuin käsiapu. Liikkeestä seisomaan jääminen oli meidän ainoa liike, joka meni illalla paremmin kuin aamulla :)

Luoksetuloa saadaan näillä näkymin tahkota vielä jonkin aikaa. Itse luoksetulossa ei muuten ole mitään ongelmaa; sitä vauhtia vaan puuttuu. Yritin kepeillä vähän nopeuttaa, Rini lähti kepin perään satanen lasissa, mutta ei sitten osaa vielä yhdistää, että ilman keppiäkin pitäisi tulla lujaa. Aattelin ensi kerralla kokeilla namien kanssa, tänään oli siis keppi palkkana.

Hyppyä en ottanu kuin aamulla, illalla olin jo ilman metsään menemistä jatkuvan elävältäsyömisuhan alla itikoiden ansiosta. Hyppy sujuu sen avun kanssa, Rini yrittää innoissaan jo ennakoida hyppyä. Pitää seurata, miten tuo liike lähtee tuosta kehittymään ja alkaa vähitellen vaatia vähän lisää.

Olin tosi tyytyväinen Rinin tekemiseen: tänään teki tosi innokkaasti ja huolellisestikin (erityisesti aamulla). Lisää plussaa oli huomata, että se sivulletulo alkaa jo liikkeen osana selkeytyä: Rini osaa jo itse hakeutua omalle paikalleen aika ajoin, usein saan tosin vielä ohjata kepillä tai lelulla siihen sivulle tulemista. Pitää nyt pitää vaan pää kylmänä ja muistaa, ettei Rini kuitenkaan niin vanha vielä ole, että siltä voi vaatia hillittömiä. Melkein himottaisi oikeasti lähteä silloin marraskuussa jo sinne tokokisoihin (oikeasti mietin näitä jo nyt, vaikka marraskuuhunkin on vielä ikuisuus aikaa), vaikka meillä ei oikeasti ole mikään kiire. Jos liikkeet ei ole valmiit vielä siihen mennessä tai katson, ettei Rini ole valmis varsinaiseen koetilanteeseen, niin sitten ei mennä ja odotellaan vielä. Saa nyt nähdä sitten syksyllä, että missä päin Suomea me sitten asustellaan. Jos me Joensuussa ollaan edelleen, on varmasti aikaa niitä liikkeitä hioa edelleen. Jos taas kävisi sellainen ihme, että oltaisiinkin Jyväskylässä, niin sitten en tiedä. Pitää seurata, miten tuo elämänmuutos vaikuttaa mihinkin... Onneksi näitä ei vielä kauheasti tarvitse miettiä, kun kesä on alussa ja syksyyn vielä reippaasti aikaa.

Ylihuomenna on Jämsänkoskella australianpaimenkoirien erikoisnäyttely, sitä nyt jännitämme seuraavaksi. Törsäsin tänään naurettavan suuren summan rahaa Rinin uuteen pantaan (2 kpl), karstaan, vesileluun, ohennussaksiin ja motskupatskuun. Huomenna mennään varmaan kokeilemaan sitten sitä uimista. Kävin tänään heittämässä talviturkin ja aattelin, että nyt olisi oiva tilaisuus alkaa Riniä opettamaan siihen uimiseen.