Paljon ahdistusta aiheuttaneessa möllitokossakin on nyt käyty. Eikä turhaan :)

Hampaiden katsominen 10/10 (x1) = 10
Paikallaolo hihnassa 1 min 10/10 (x2) = 20
Seuraaminen taluttimessa 9/10 (x1) = 9
Liikkeestä maahanmeno 9,5/10 (x1) = 9,5
Seisominen 10/10 (x1) = 10
Luoksetulo 9/10 (x2) = 18
Vapaa estehyppy 10/10 (x1) = 10
Kokonaisvaikutus 10/10 (x1) = 10

Yhteensä siis 96,5/100 pistettä!

Voisin hiukan puida tuota koko suoritusta...

Hampaiden katsominen ei meillä ollut ongelma. Tuomari ihastui Riniin heti, kun neiti tuli koko takapuoli heiluen vastaan tuomarin tullessa hampaita katsomaan. Helpot kymmenen pistettä.

Paikallaolo alkoi vähän nihkeästi. Jouduin antamaan Rinille kaksi kertaa käskyn pysyä maassa. Koko minuutin ajan neiti pysyi paikallaan, vaihtoi ehkä korkeintaan kylkeä. Rini tosin ennakoi istumaannousun sitten liikkeen päätteeksi, mutta tuomari ei sakottanut.

Seuraaminen oli hurjan vaikea juttu. En ole Rinin kanssa ottanu vielä täyskäännöksiä, tai oikeastaan kääntymisiä ollenkaan, ja nyt niitä taitoja olisi tarvittu tuomarin mielestä. En myöskään ole ottanut vielä nopeutettua käyntiä, sekin oli hankala. Rini kuitenkin yllätti mut täysin: se seurasi koko matkan tosi nätisti, eikä mielenkiinto tuntunut katoavan, vaikka seuraaminen oli pitkä verrattuna meidän aiempiin harjoituksiin. Jouduin toki palkkaamaan välillä, mistä se meidän yksi piste sitten lähtikin.

Liikkeestä maahanmeno on meillä aika varma, hiukan hiomista vaativa liike. Puoli pistettä sakotettiin siitä, että Rini ennakoi taas ylösnousun.

Seisomista jännitin vähän: se ei meillä liikkeenä ole valmis missään suhteessa. Toteutin liikkeen niin, että kun käsky piti antaa, käännähdin koiran eteen, tungin lihapullaa nenän eteen ja käskin seisoa. Rini jäi seisomaan, asento oli tosin ihan vino. Tuomari ei kuitenkaan sakottanut asennosta, pääasia oli ilmeisesti se, että koira vaan seisoi.

Luoksetulossa saatiin iso plussa siitä, että otin sen koira vapaana. Tuomari jäi kaipaamaan luoksetuloon lisää vauhtia, kun rodun ominaisuuksien puolesta vauhdikkaampikin luoksetulo varmasti onnistuisi. Saatiinkiin heti vinkkejä, millä luoksetulon nopeutta voi kehittää, ja myöhemmät testit osoittivat neuvot oikein hyviksi.

Vapaata estehyppyä olimme ehtineet harjoitella muutaman päivän: silleen, että itse menin seisomaan esteen eteen (Rini jätetty pienen matkan päähän istumaan paikallaan), sitten sanon "hyppy", koira tulee ja hyppää esteen yli. Möllitokossa piti valita, teenkö vanhalla vai uudella menetelmällä. Kun uuden menetelmän treenaus oli kesken, päätin kokeilla vanhaa. Lähdettiin Rinin kanssa yhtä aikaa liikkeelle, esteen kohdalla käskin hypätä, ja Rini hyppäsi. Neiti oli tosin ensin ihan selvästi lähdössä kiertämään estettä, mutta käskyn kuullessaan sitten tajusi, että sen yli pitikin hypätä. Täydet pisteet saatiin :)

Kokonaisvaikutuksesta saatiin myös täydet pisteet. Tuomari tykkäsi Rinin tavasta tehdä, neiti on kuulemma oikein innokas ja iloinen tapaus, jonka tekemistä on kiva seurata.

Koko möllitokon kaupunkiluokassa oli yhteensä seitsemän koiraa, jotka oli aika kovatasoisia vastustajia. Kovasta tasosta kertoo jo se, että viidenneksi sijoittuneella koiralla oli pisteitä yli 90. Meidän kanssa kaupunkiluokassa olivat Aino Mallan ja Teija Lallin kanssa. Me saatiin hieno kolmoisvoitto: Teija sijoittui Lallin kanssa ensimmäisiksi 98,5 pisteellä, Aino Mallan kanssa toiseksi 98 pisteellä ja minä Rinin kanssa kolmanneksi 96,5 pisteellä. Ei siis lainkaan huonosti, vaikkei Rini tuon vanhempi vielä olekaan!

Kun kävimme vielä loppuviikosta katsomassa Ainon ja Miinan tokokoetta, alkoi itselläkin herätä hiljaa pieni hinku kisakentille. Vaikkei meillä mikään kiire olekaan, niin tarkoitus olisi nyt alkaa vähitellen hiomaan niitä meidän liikkeitä paremmiksi. Ja jos kaikki menee putkeen, ehkä me mennään marraskuun alussa Joensuussa pidettävään tokokokeeseen tekemään debyyttimme tokokentillä...