Neven kanssa korkattiin tänään avoimen luokan tokokisat. Auto oli melkoisen täynnä, kun kyydissä oli peräti neljä ohjaajaa koirineen: meidän lisäksi alokasluokassa kisanneet Aino ja Seela sekä avoimessa luokassa meidän kanssa kisanneet Elli ja Katla sekä Saija & Edi.

Viime viikkoiset Ellin kentänavajaisissa pidetyt möllikisat eivät oikein vielä luvanneet hyvää, mutta toki oli treeneistäkin taas taukoa alla jonkin verran. Muutamaan otteeseen treenailtiin ja varmisteltiin epävarmoja liikkeitä viikon aikana, mutta lähdin tänä aamuna kisoihin sillä fiiliksellä, että kakkostulos on aika todennäköinen saalis, johon kyllä olisin tällä treenimäärällä ollut ihan tyytyväinenkin.

Tuomarina Erkki Shemeikka:

Paikkamakuu 10
Seuraaminen 8
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 7
Liikkeestä seisominen 9
Nouto
Kaukot 10
Estehyppy
Kokonaisvaikutus 9

Niinhän siinä sitten kävi, että Neve pisteli parastaan ja keräsi kasaan 174 pistettä ja sitämyöten avoimen luokan ensimmäisen ykköstuloksen! :)

Paikkamakuu oli hyvä. Sen tiesin, ettei se paikaltaan mihinkään lähde, mutta Neve on muutamissa menneen viikon treenissä noussut paikkamakuun loppuvaiheessa istumaan. Neve ottaa tosin mielestäni hieman tukea vierustovereista paikkamakuurivissä, ja nyt sattui molemmille puolille luotettavat kaverit :)

Seuraamiskaaviossa ohjaaja teki parhaansa pilatakseen koiran suorituksen. Neve on treeneissä seurannut erinomaisesti, mutta nyt se alkoi keulia eteeni jo ensimmäisellä suoralla. Olin sitten jotenkin ajatuksissani miettinyt, että seuraamiskaavio on se sama vanha tuttu, mikä Pieksämäellä tuntuu aina olevan käytössä. Olin sitten niin ajatuksissani, että tein täyskäännöksen siihen kohtaan, missä liikkeenohjaaja käskyttikin kääntymään vasemmalle. Havahduin, kun liikkeenohjaaja alkoikin käskyttää uusia käännöksiä saadakseen minut takaisin oikeaan kaavioon. Taisin vahingossa kääntyä oikealle, kun piti kääntyä vasemmalle, ja muutaman vasemmalle kääntymisen jälkeen syketaso nousi entisestään, kun minusta tuntui, että pyörin vain ympyrää. Pasmat menivät niin sekaisin, että olin heittää hanskat tiskiin kesken liikkeen, mutta liikkuri sanoi mulle vaan napakasti :"Ei kun nyt jatkat loppuun asti". Sain kerättyä itseni, otin koiran vierelle ja tällä kertaa jopa kuuntelin, mitä liikkuri käskytti :D Neven seuraaminen väljähti ihan kamalaksi, ja odotin liikkeestä omien sekoilujeni jälkeen sitä nollaa. Siksi olikin melkoinen yllätys, kun tuomari kaikesta tästä huolimatta antoi meille kasin! Lienee hieman ollut säälipisteitä joukossa...

Liikkeestä maahanmeno oli aika hyvä, siihen ei tuomarikaan näköjään toivonut mitään lisää.

Luoksetulossa Neven pysähdys venyi todella pitkäksi, mutta se kuitenkin pysähtyi! Jo se tuntui työvoitolta :D Vinosta perusasennosta lähti piste.

Liikkeestä seisominen onnistui muuten hyvin, mutta Neve liikahti, kun tulin sen viereen liikkeen lopussa, siitä pistemenetys.

Nouto meni Neven tasoon nähden aivan erinomaisesti. Se nouti innokkaasti, keksi palautuksessa istua, joskin se jäi aika kauas eteeni, ylsin juuri ja juuri ottaa kapulan sen suusta. Kapulan luovutuksen jälkeen Neven takapuoli nousi ylös, ja se tuli itse sivulleni. Tässä liikkeessä riittää työtä vielä jatkossakin, mutta kisasuoritukseksi tämä oli mielestäni Neveltä tosi hyvä :)

Kaukot onnistuivat todella hyvin, niistä olisi ollut hankala parantaa ;)

Ennen estehyppyä Neve bongasi noutokapulat kehän laidalla olevalla pöydällä. Nehän sitten vetivät puoleensa.. Sain käskytettyä Neven sivulle, ja se hyppäsi esteen yli hienosti. Neve jäi seisomaan, mutten antanut uutta käskyä, koska se ei edes katsonut minuun päin. Tämä osoittautuikin ihan fiksuksi vedoksi, sillä takaisinpäin hyppyyn Neve tarvitsi kaksi käskyä, kun se ei olevinaan kuullut ensimmäistä.

Kokonaisvaikutelmassa tuomari sanoi, että koira tekee kivasti ja meidän tekemistä oli mukava katsella. Ohjaaja harkitsee jatkossa kisasuoritukseen keskittymistä :D Muutamissa liikkeissä riittää vielä hiottavaa, mutta pitäähän sitä jotain työnsarkaa jäädä jatkoonkin! Lisää luottoa vaan koiraan, Neve osaa niin hienosti! :)

Kisareissu oli vallan onnistunut koko porukalla: Aino ja Seela saivat alokasluokasta 174 pistettä ja sijoittuivat toisiksi, Elli ja Katla saivat TK2:sen pistein 179 luokkavoiton kera (me sijoituttiin Neven kanssa toisiksi) ja Saija ja Edi nappasivat myös ekan avoimen luokan ykköstuloksen pistein 164 :) Kiitos kaikille mukavasta kisapäivästä, otetaan pian uusiksi! :D

1337272984_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä kuva pätevästä tokonelikosta :)