Tänään näyteltiin Kangasniemellä Reijo Tuovisen arvosteltavina.

Paikka: Kangasniemi
Aika: 13.5.2010
Tuomari: Reijo Tuovinen
Arvostelu:
Keskivoimakas, hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä pää. Hyvin kulmautuneet raajat. Hyvät liikkeet.

Rinille AVO ERI, AVK2 ja lopulta PN4.

Olen jotenkin psyykannut itseni siihen mielentilaan näyttelyissä, että sanon tuomarille korkeintaan koiran iän - ei meidän näyttelyhistorian taipaleella yksikään tuomari ole meidän kanssa sen ihmeempää jutustellut. Tuovinen sitten jutusteli ja heitti läppää, ja mulla meni pasmat ihan sekaisin. Kun vastasin tuomarin kysyttyä koiran ikää 3,5 niin tuomari kysyi naureskellen, että onko 3,5 päivää, viikkoa, kuukautta vai vuotta. Mulla meni hetki aikaa, ennen kuin edes ymmärsin kysymyksen - kai mun pää on vaan ohjelmoinut ne tietyt kysymykset, joihin osaan vastata, ja kun joku muu kysymys tulee, niin ymmärryskapasiteetti ylittyy ;)

Paras narttu kehässä oli jo selvää, että kärkisijoille ei päästä, vaan mukavahan tuo oli kuitenkin sijoittua. Tuomari kävi mulle vielä erikseen kehän jälkeen sanomassa, että koira liikkuu kuin tuulimylly - ja se on kuulemma hyvä ;) Naurettiin sitten sutkautukselle yhdessä ja tuomari rapsutteli Riniä päästä. Kiva päästä tällaistenkin tuomareiden kehään, jotka jutustelee ja osoittaa pitävänsä rodusta, jota ovat arvostelemassa.

Noh, me päästiin tänään aikaisin takaisin kämpille ja nukuttiin reissun päätteeksi kunnon päikkärit. Mulle uhkaa iskeä jonkinlainen tauti, epäilemättä viimeistään lauantaina olen sänkypotilaana, kun huomenna loppuu koulukin. Päikkäreiden jälkeen lähdettiin lähimetsään furminatorin kanssa ja harjasin Rinin kaljumakkaraksi. Rinin olo näytti varsin kevyeltä ja mukavammalta, kun neiti pääsi eroon irtokarvoistaan, se veti täällä kotonakin takapuoli pystyssä pitkin lattioita ilmeisen iloisena kevyemmästä tilastaan.

Loppupäivä on mennyt lähinnä jonkinasteisessa koomassa. Mun pitäisi lukea huomiseen tenttiin, mutta kirjaan tarttuminen on todella vaikeaa. Käväistiin Ellin ja koirien kanssa vielä illasta tuossa Laajavuoren rinteessä koiria juoksuttamassa. Huomenna olis tarkoitus mennä tekemään vähän tottista ;)