Tänään oli vuorossa virallista ohjelmaa. Lähdimme liikkeelle kimppakyydillä Ainon ja Tarjan kanssa, joten kyydissä oli kuusi koiraa, joista tosin vain neljä esiintyi kehissä saakka.

Paikka: Sysmä
Aika: 17.4.2010
Tuomari: Päivi Eerola
Arvostelu:
Kauniilla tavalla, edukseen esiintyvä tasapainoinen narttu. Täyteläinen pää, hyvä ylälinja. Tilava runko. Vaivaton, tehokas liikunta. Hyvä väri. Miellyttävä käytös. Karvapeite vaihtumassa. Hyvät mittasuhteet nartulle. Erittäin tasapainoinen.

Rinin tulos tänään AVO-ERI, AVK-2, PN2 ja varaserti - valioituminen oli lähellä ;)

Jännitimme kovasti aussiekehiä: Rini oli ensimmäinen erinomaisen saanut koira. Uroksissa ja narttujen nuoremmissa luokissa jaettiin yksipuolisesti kirkasta punaista. Rinin jälkeen tulleista koirista seuraava (nimeä en tietenkään muista, eikä mulla ollut luetteloa) sai myös EH:n, viimeisenä ollut Myy (Prestige Nothing Else Matters) sai sitten ERIn ja voitti Rinin paras narttu -luokassa. Myy valioitui, joten ei tämä ratkaisu jäänyt harmittamaan ;)

Tuomari kävi meille vielä kertomassa, miksi hän sijoitti koirat näin. Rini sai kiitosta kauniista liikkeistään, mutta tuomari olisi toivonut aavistuksen enemmän jalkoja ja vähän lyhyemmän rungon. Myy voitti kauniilla mittasuhteillaan.

Sysmän näyttelyssä palkintoja jaettiin myös varasertin saaneille, me saatiin kotiin kaunis uusi Kultakeramiikan vuoka.

Terhi, keponsa - tai oikeammin tuleva sulhonsa - Antti sekä Gremlins-nelikoksi kasvanut lauma olivat myös näyttelyssä. Lauman uusin tulokas Lakka oli jo iso likka ja luonteeltaan varsin valloittava ;) Kävimme kehien jälkeen juoksuttamassa koiria viereisellä pellolla, Rini veti pyllyhepulia Lakka ja Neve tiiviisti kannoillaan. Kamera ei tietenkään ollut mukana, eihän se koskaan ole silloin, kun sitä tarvitsisi! Tytöt riekkuivat myös Gizmon ja Rasmuksen kanssa, joskin vauhti hidastui inhimillisempään, kun Lakka poistui kilpajuoksusta.

Meidän sertinmetsästys jatkuu, mutta suunta näyttää hyvältä ;)