Rini käväisi tänään Mikkelissä kehissä bulgarialaisen Anton Todorovin arvosteltavana.

"Ohren nicht gut plazierte. Stopp nicht strong. Gute Knochen für Hündin. Tricolour. Perfekt Ringdressur."

Suomeksi arvostelu olisi jotakuinkin näin:

"Korvat eivät ole hyvin asettuneet. Otsapenger ei ole vahva. Hyvä luusto nartulle. Kolmivärinen. Täydellinen kehäkäytös."

Lähinnähän tuo arvostelun viimeinen lause lämmitti mieltä ;) Arvostelulla saatiin kirkasta punaista eli EH, mutta ei sijoituttu, kun luokassa oli niin paljon erin saaneita.

Taavi sai myös EH:n ihan hyvällä arvostelulla: lyhyesti tiivistettynä tuomari tykkäsi, että Taavi oli rungoltaan vähän liian pitkä, korvat olivat collien, mutta kulmaukset oikeat.

Tuomari oli aika mielenkiintoinen - koiraa ei saanut palkata namilla kehässä lainkaan, siitä tuli ankaraa palautetta välittömästi, jos käsi edes hamusi taskuun päin. Minä sain vielä lisäsanomista Rinin esitystavasta, kun kuulemma en saa missään tapauksessa päästää irti koiran hihnasta.

Sää oli jotain aivan järkyttävää: Joensuussa paistoi lähtiessä aurinko ja oli hyvin hiostava ilma; 30 km ennen Varkautta alkoi sataa kaatamalla vettä, ja koko päivän vettä sitten piisasi. Aussiekehää varten sade taukosi, mutta heti, kun roppikehä alkoi, satoi taas ropisemalla vettä.

Neve oli mukana turistikoirana ja viihtyi näyttelyalueella mukavasti. Kehien jälkeen ajeltiin takaisin Kuvansiin viemään Taavi, ja me huristeltiin Jyväskylään.