Tjooh, me käytiin eilen korkkaamassa voittajaluokka Jyväskylässä sitten kuitenkin. Koira on vielä ihan kesken, kuten tiesinkin, mutta käytiinpä silti kokeilemassa vähän, miltä se kisaaminen tuntui. Ohjaaja oli ihan puissa ja sekoilin ihan mielettömästi, mutta kyllä siitä koitoksesta selvittiin hengissä.

Meidän kokeen arvosteli Mauri Pehkonen. Tulosrivi näytti tältä:

Paikkamakuu 10
Seuraaminen taluttimetta 9
Istuminen seuraamisen yhteydessä 0
Luoksetulo 9
Ruutu 0
Hyppynouto 9
Metallinouto 10
Tunnistusnouto 0
Kauko-ohjaus 0
Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 158 pistettä, eli ei tulosta.

Paikkamakuu meni kivasti. Voittajaluokassa ei ollut kuin kolme koirakkoa ja me oltiin reunassa. Rini nousi laiskasti sivulle, mutta siitä ei sakotettu.

Seuraaminen oli parasta ikinä kokeessa. Toisaalta - miksipä se koira ei seuraisi, jos sitä käskyttää käännöksissäkin xD En käsitä, miksei tuomari sakottanut lisäkäskyistä, ehkäpä hän ei niitä käskyjä kuullut. Ehdittiin kääntyä aika monta kertaa, ennen kuin tajusin erehdykseni, jonka jälkeen tehtiin kyllä edelleen hyviä pätkiä. Rinillä oli tosi hyvä seuraaminen.

Liikkeestä istumisen mennessä nollille tiesin, että loppukoe menee päin mäntyä. Jäävät liikkeet on Rinillä aina olleet niin varmoja, että kun siinä erehtyy, niin sit menee muukin huonosti. Rini jäi seisomaan.

Luoksetulo oli tosi hyvä. Rini tuli hyvällä vauhdilla, himmasi seisomisessa, mutta meni napakasti maahan. Vauhti olisi voinut olla parempikin, mutta tuomari sanoi, että se on välttävä.

Ruudun sössin ihan itse. En tiennyt, ettei koiralle saa ennen liikettä näyttää, millä suunnalla ruutu on (kuulin jälkeenpäin kavereilta, ettei niin saa tehdä). Rini lähti ruutuun hyvin, mutta jäi ruudun eteen. Annoin toisen käskyn, jolla Rini lähti etsimään ruutua uudestaan, ja juuri, kun käskin sen maahan, se astui ruudun ulkopuolelle ja meni maahan siellä... Lähdin tekemään seuraamiskaaviota, mutten kuullut liikkurin käskytyksiä, enkä siis tiennyt, miten siinä toimiakaan (oltiin ensimmäisenä tekemässä, joten en nähnyt mallisuoritusta, ja luotin tosi paljon siihen, että liikkuri antaa selkeät ohjeet toimimiseen). Rini tuli vauhdikkaasti ruudusta seuraamaan. Liikkuri ei käskyttänyt meidän kaaviota loppuun, joten jäin katsomaan häntä kysyvästi. Sittenpä me oltiinkin molemmat jo ihan pihalla. Tuomari alkoi samaan aikaan jo antaa pisteitä, joten se jäi sitten siihen. Ehkäpä seuraavaa koetta ennen kannattaa käydä katsomassa, miten siellä kokeessa toimitaan xD

Hyppynouto toimi hienosti. Rinillä oli hivenen vino asento luovutuksessa, josta lähti yksi piste. Muuten ei mitään ongelmaa.

Metallinoudossa Rini vähän saalisti, mutta tuomari ei sakottanut siitä. Täydet pojot!

Tunnari meni nollille, niin kuin arvelinkin sen menevän. Rini tarvitsi kaksi käskyä lähetykseen. Kapuloilla se ensin haisteli hyvin, jolloin ehdin jo miettiä, että olisiko se älynnytkin, mistä oli kyse. Sitten neiti alkoi nostella, ja silloinhan se meni pieleen. Neiti toi väärän kapulan.

Kaukot neiti osasi aamulla, kun treenattiin Ellin kanssa. Kokeessa Rini kuitenkin otti niin paljon häiriötä liikkurista, että käänsi joka kerta vaan katseensa musta poispäin, kun mun olisi pitänyt sitä käskyttää. Jälkeenpäin ärsyttää, etten herättänyt sen huomiota kutsumalla sitä nimeltä, kun tiesin jo, että nolla tulee. Noh, ensi kerralla taas viisaampi.

Tuomari tykkäsi meidän tekemisestä ja kertoi Rinin olevan tottelevainen, vaikkei se tehnytkään ihan sääntöjen mukaan. Meidän yhteispeli toimii hyvin. Vähän jäi varsinkin istumisen nolla ja ruutu harmittamaan, mutta tästä on tie vain ylöspäin. Katsellaan seuraavia kokeita sitten joskus syksyllä tai loppuvuodesta.

Saimme palkinnon siitä huolimatta, vaikkei tulosta saatukaan - hienon Jyväskylän tokokerhon logolla varustetun mukin! Laitan kuvan, kunhan saan sellaisen otettua, reissun jäljiltä on paljon kuvia purettavana kamerasta ;)