Aamulla oli sellainen fiilis, että minkä ihmeen takia lähden taas kokeesta hakemaan nolla- tai tuurilla kolmostulosta, kun ei olla treenattu. Lähdettiin sitten kuitenkin vailla minkäänlaisia tavoitteita, ihan vaan hauskaa pitämään. Ja kuinkas sitten kävikään ;)

Tuomarina meillä oli Tommi Varis. Aika lempeä hän meille ja suorituksillemme oli:

Paikkamakuu 10
Seuraaminen
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
Luoksetulo
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
Noutaminen 10
Kauko-ohjaus 10
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 10

Yhteensä mielettömät 191½ pistettä, KP ja vielä kaupanpäällisiksi luokkavoitto kuudesta koirasta! Tosi kova taso oli Joensuun kokeeksi, kun kuudesta koirasta viisi sai ykköstuloksen, ja "huonoinkin" ykköstulos oli 174 pistettä. Huh.

Seuraaminen oli parasta, mitä kokeessa on meiltä nähty, ja saatiinhan tuosta puoli pistettä enemmänkin kuin vielä tähän asti. Tuomarilta saimme kehotuksen treenata vielä täyskäännöstä, kun se on väljä. Rinillä oli hyvä vire seuraamisessa, kontakti ei juuri laskenut, mutta vire selvästi laski sitten heti seuraamisen jälkeen.

Maahanmenon puolikas piste lähti, kun annan kuulemma hiukan liian painokkaan käskyn. Saattaapi olla mahdollistakin, tänään vaan halusin varmistaa, että tulis oikeat jäävät liikkeet.

Luoksetulossa tuomari kehui vauhtia ja pysäytystä, mutta pysäytyksen jälkeen tuleva loppupätkä on himmaileva, mikä sitten tiputtaa pisteitä. Tottahan se on, eikä me sitä olla vielä hiottukaan. Nyt tiedetään, mitä vielä aletaan treenata seuraavia kokeita varten.

Noudossa ei huomautettavaa, kaunis nouto ja ripeä luovutus.

Kauko-ohjausta jännitin kamalasti, kun Rini vielä tänä aamuna pikatreeneissä edisti vaihdoissa hirveän matkan. Olisi varmaan edistänyt kokeessakin, jos välimatka ei olisi ollut niin lyhyt. Tosi hyvät vaihdot, olin hirmuisen tyytyväinen suoritukseen. Tässä vaiheessa olin tosi mielissäni, ettei koiran vire ollut ihan pilvissä, luultavasti edistämistäkin olisi ollut enemmän. Kauko-ohjauksen ainut nootti se, että annan koiralle aika voimakkaan vartaloavun, kun käsken maahan. Tää oli hyvä pointti, koska tätä ei ole kukaan meidän treenejä seurannut huomannut. Pitää siis treenatessa kiinnittää nyt huomiota, että vaan kädet liikkuu, ei yläkroppa ;)

Hypyssä tuomarimme naureskeli, että oli ajatellut, ettei koira mahdu hyppäämään ollenkaan, kun Rini kääntyy jo hypätessä mua päin. Hyvin neiti kuitenkin hyppäsi, eikä koskenut esteeseenkään, joten taas kymppi rapsahti.

Kokonaisvaikutuksen kymppi lämmitti kovasti mieltä. Oli meillä ensimmäinen laatuaan, toivottavasti ei viimeinen.

Upea viikonloppu, ensin Miinasta muotovalio, sitten Rinille upea avoykköstulos. Tästä on hyvä jatkaa :D